25 Αυγούστου 2022

H Hermes Airports, εστιάζοντας ακόμα μια φορά στην περιβαλλοντική της κουλτούρα, επεκτείνει τις δράσεις της για μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, σε μια κοινή εκστρατεία με την ΚΕΑΝ, και με τη στήριξη της Cyprus Airports F&B και της εταιρείας ICTS Cyprus.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Φεβρουάριο, το προσωπικό της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, μάζεψε τα λεμόνια από τα 120 λεμονόδεντρα που υπάρχουν στους εξωτερικούς χώρους του αερολιμένα Λάρνακας. Ακολούθως, παραδόθηκαν στο εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό, όπου έγινε η παραγωγή  λεμονάδας. Οι λεμονάδες διατίθενται προς πώληση στο χώρο αναχωρήσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου για 1 ευρώ το ποτήρι, και τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν για ενέργειες που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα προγραμματίζεται η  δωρεά Drones προς το Τμήμα Δασών για πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, η  διάθεση δωρεάν  δεντρυλλίων στο κοινό για δεντροφύτευση αλλά και η εγκατάσταση σταθμού για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Παράλληλα, σε μια συντονισμένη συνεργασία, μέλη των ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, έχουν αγοράσει λεμονάδες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στα καταλύματά τους.

Η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, τόνισε «Στη Hermes Airports προσεγγίζουμε σφαιρικά την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς η προστασία και η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι ένας απ’ τους πρωταρχικούς μας στόχους. Μέλημά μας παραμένει η εφαρμογή «πράσινων δράσεων» που αποσκοπούν στη μείωση του αποτυπώματος της λειτουργίας των αεροδρομίων της χώρας μας στο περιβάλλον. Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία με την ΚΕΑΝ αλλά και τις εταιρείες Cyprus Airports F&B και ICTS Cyprus θα εξελιχθεί σε θεσμό ενισχύοντας την περιβαλλοντική μας κουλτούρα».

Η Μαρία Οδυσσέως, Deputy Marketing Manager της ΚΕΑΝ σε δηλώσεις της ανέφερε πως «Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης της ΚΕΑΝ, υλοποιούμε μια σειρά περιβαλλοντικών ενεργειών, συνεισφέροντας έτσι ακόμη περισσότερο στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Με χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση από την Hermes Airports, καθώς υποστηρίζουμε διαχρονικά πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στην προστασία του περιβάλλοντος».

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και να δείτε το βίντεο απ’ την όλη διαδικασία εδώ ή εδώ.

« Πίσω